Creditcard

De namen Visa en MasterCard komen u vast bekend voor. Maar terwijl deze grote namen dicht bij elkaar liggen, zijn Visa en MasterCard grote betaalnetwerken die met elkaar concurreren. Voor kaarthouders lijken ze echter nog erg veel op elkaar.

Maar wat is het verschil?

Ten eerste de voordelen die hij kaarthouders kan bieden, zoals autoverhuur, uitgebreide garantiedekking en prijsbescherming. De voordelen van verschillende kaarten in hetzelfde netwerk kunnen echter sterk uiteenlopen. De ene Visa-kaart biedt dus uitgebreide garantiebescherming, de andere niet.

Bovendien zijn er enkele kortingen die uitsluitend beschikbaar zijn voor houders van Visa- en MasterCard-zakelijk kredietkaarten. Het Visa programma is beschikbaar voor Visa-zakenkaarthouders en biedt besparingen op gewone zakenaankopen zoals reizen, elektronica en zakelijke oplossingen. Kaarthouders besparen bijvoorbeeld 5% op hotels en op Bing advertenties van Microsoft. Ook het MasterCard programma biedt vergelijkbare besparingen op verzendkosten, kantoorbenodigdheden en reizen. Dit programma biedt bijvoorbeeld 5% besparingen op het verzenden van DHL- en Avis-auto’s en 15% op advertenties op Monster.com. Het biedt hiermee dus ook financiële hulp.

Ten slotte hebben Visa en MasterCard enigszins verschillende betalingsnetwerken. Visa zegt dat het wordt geaccepteerd bij “tientallen miljoenen” handelaren en 2,3 miljoen geldautomaten in meer dan 200 landen en gebieden. MasterCard zegt zijn kaarten met een gelijkaardig aantal handelaren in meer dan 210 landen en gebieden worden goedgekeurd. Uiteindelijk zal elk verschil waarschijnlijk te maken hebben met de definitie van elk bedrijf van een land of gebied, en het is uiterst zeldzaam dat een handelaar het een wel accepteert en het ander niet.

Maakt het uit welke ik kies?

Creditcardgebruikers kunnen beter aan doen zich te concentreren op de voorwaarden, voordelen en beloningen die een bepaalde creditcard biedt, en niet veel aandacht te besteden aan het betaalnetwerk waartoe het behoort. Hoewel zeer gelijkaardig, Visa en MasterCard bieden genoeg onderscheidingen die u kunnen beïnvloeden om een kaart te kiezen over de andere in sommige situaties. U kunt de verschillende creditcards dus ook met elkaar vergelijken, om uiteindelijk tot de juiste keuze te koemn.