Huisnummers

Misschien sta je er zelf nooit bij stil. Maar heb je er wel eens op gelet of in (gedeeltelijke) duisternis je eigen huisnummer wel goed zichtbaar is?? Menig huiseigenaar zal verbaast zijn over het feit dat zijn of haar huisnummer dat overdag goed zichtbaar is, ’s avonds of ’s nachts nauwelijks of niet meer te zien is. Maar dan komt het moment dat je acuut hulp nodig hebt! Voor hulpverleners is het vaak een behoorlijke ergernis dat men de huisnummering niet kan vinden. Ze zijn niet aanwezig, in het donker niet te zien, of verscholen achter struiken e.d.

In de steden valt het vaak nog wel mee, doordat daar de straatverlichting meestal volop aanwezig is, maar buiten de bebouwde kom wordt het vaak een stuk problematiser.

Als je hulp nodig hebt van één van de hulpverlenende diensten, werkt het vaak een stuk sneller als er iemand buiten de hulpverleners opvangt.

Wat ook helpt is de alarmlichten van je auto aanzetten voor de deur, hierdoor kan de hulpverlener al van een afstand zien dat men op die locatie verwacht wordt!
Want zorg ervoor dat er geen kostbare tijd verloren gaat op het moment dat je die tijd net hard nodig hebt!! Lees hier nog meer dingen die je wel moet doen en wat je niet moet doen.